Main menu

70 ГОДИНИ НАТФИЗ

Поздравителелен адрес – ВОН-КНСБ-ТУК

natfiz-70godini

17-и декември 2018 г., в Народен театър „Иван Вазов“, председателят на ВОН-КНСБ доц. д-р инж. Лиляна Вълчева уважи празничния концерт „70 ГОДИНИ НАТФИЗ“, посветен на юбилейната годишнина на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Началото на Академията е по идея на етусиазирания състав от Народния театър в София и тя възниква като Държавна театрална школа, впоследствие се преименува в първото българско Държавно висше театрално училище, по-късно е Висш институт за театрално изкуство “Кръстьо Сарафов” (ВИТИЗ), а сега е нашата любима Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.

Концертът, посветен на 70-годишната академична история и принос в развитието на българската култура и образование, събра пет поколения български творци. Част от тях с доказани заслуги за националната култура, други и със световни постижения, а за младите всичко това предстои.

Ректорът, проф. д-р Станислав Семерджиев, изказа благодарност към всички обвързали съдбите си с НАТФИЗ - преподаватели, бивш възпитаници и настоящи студенти, представители на настоятелството и институции.  

Поздравителни адреси по повод 70-годишнината на НАТФИЗ

 

 

Share