Main menu

ТРЕТИ ЧАСТЕН УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ СЪС СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ КЪМ ВОН-КНСБ. ЧЕСТИТО НБУ!

 

В Нов български университет (НБУ) беше учредена Университетска синдикална организация към Национален браншов синдикат „Висше образование и наука“ при Конфедерацията на независимите синдикати в България (УСО-ВОН-КНСБ). Това е третата синдикална организация, създадена в частен университет, след Варненския свободен университет и Бургаския свободен университет. Четири месеца по-късно, ръководството на Университетска синдикална организация към ВОН-КНСБ в НБУ организира Обща университетска информационна среща по повод обсъждане на проект на Колективен трудов договор, която се проведе на 9-11-2018г.

NBU-VON

На снимката отдясно-наляво:
проф. д-р Росен Стоянов, председател на УСО-ВОН-КНСБ в НБУ; г-н Николай Недев, национален секретар по Колективно трудово договаряне в направление „Правна закрила на труда и КТД“ на КНСБ; доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, Председател на НБС ВОН–КНСБ

 

Водещ на събитието бе проф. д-р Росен Стоянов, председател на УСО-ВОН-КНСБ в НБУ, а модератор – гл. ас. д-р Живко Минков, секретар на синдиката.


Официални гости на срещата бяха доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, Председател на Национален браншов синдикат „Висше образование и наука” – КНСБ и г-н Николай Недев, национален секретар по Колективно трудово договаряне в направление „Правна закрила на труда и КТД“ на КНСБ.


По време на срещата с представители на академичната общност и администрацията на университета, бяха представени и обсъдени основни моменти в предлагания Колективен трудов договор.


С уведомително писмо, в рамките на същия ден, бе внесено и предложението за Колективен трудов договор, с което се постави и началото на преговорния процес.

Университетска синдикална организация 
ВОН КНСБ при НБУ

Share