Main menu

Национален приз „Човешки ресурси 2012“

18 януари 2013г., Централен дом на архитектите в България, зала 1

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Национален браншов синдикат „Висше образование и наука“- КНСБ, на официална церемония връчи на проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, националния приз „Човешки ресурси 2012“. Високото отличие е за неговия „цялостен принос в областта на развитието на икономиката и човешкия капитал в България“.

„Оценявам по достойнство и сърдечно благодаря на управителните съвети на фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“, Националното сдружение на организациите за социални услуги и редколегията на списание „Човешки ресурси“ за удостояването ми с националния приз „Човешки ресурси 2012“. С тези думи ректорът се обърна към проф. Ганчо Попов, доц. Вълчева, организаторите и гостите на официална церемония с благотворителен бал-концерт в помощ на домовете за социални услуги.

„Приемам, че това е високо признание не само за личния ми принос като изследовател в областта на икономиката и заслугите ми за развитието на човешкия капитал в България, но и за успехите на УНСС, на който имам честта да бъда ректор“, отбеляза проф. Статев.

„Горд съм, че получавам този висок приз в годината, когато отбелязваме 160 години от рождението на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС, защото той е доказателство за академична традиция, приемственост и продължаване на делото на нашите предшественици, чийто девиз е бил „Все напред към усъвършенстване!“, заяви проф. Статев.

Проф. Стати Статев отправи думи на благодарност и към доц. Лиляна Вълчева: „Благодаря на доц. д-р инж. Вълчева за оказаната чест да ми връчи наградата, защото нейния принос в развитието на висшето образование и науката е високо признат от всички институции и оценката й за управлението на УНСС, както и за развитието на човешкия капитал в нашия университет е от изключителна важност за мен като ректор и зам.-председател на Управителния съвет на Съвета на ректорите в България, но най-вече като социален партньор на Националния синдикат „Висше образование и наука” при КНСБ”.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Национален браншов синдикат „Висше образование и наука“- КНСБ, връчи националния приз „Човешки ресурси 2012“ и на доц. д-р Марчо Марков – зам.-ректор на УНСС и директор на Институт за следдипломна квалификация при УНСС в категорията „Образователна институция за учене през целия живот“.

Share