Main menu

Представители на ВОН - КНСБ успяха да поздравят отличените и наградените студенти!

17.12.2018, НДК

За дванадесета поредна година на официална церемония Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи най-успешните студенти на България. Церемонията "Студент на годината" се проведе под патронажа на министъра на образованието и науката  Красимир Вълчев в Националния дворец на културата (НДК).


Най-добрият студент в категория “Педагогически науки“ - Първолетка Станева, магистър в специалност „Младежки дейности и спорт“ в НСА „Васил Левски“, получи наградата си от министър Вълчев. Студентката е разработила проект за намаляване на младежката безработица в малките населени места, по който се работи в няколко общини. Участвала е и в редица международни конференции в областта на младежките дейности и като доброволец в много спортни събития. Г-н Вълчев: "... в бъдеще много от професиите, изискващи интелектуален труд, вероятно ще бъдат заменени от машините и технологиите, но учителите винаги ще останат незаменими".

Елка Петрова, IV-ти курс в специалност „Славистика “ на  ПУ „Паисий Хилендарски" получи наградата си от председателя на ПК по образование и наука г-жа Милена Дамянова в областта на хуманитарните науки. Нейният призив към младите хора: „Вашите постижения са нашето общо бъдеще, което ще бъде по-успешно и по-добро“.

Наградата „Студент на годината“ получи курсант-мичман Петър Генов от Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", V-ти курс със специалност "Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво". Тя бе връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която се обърна към студентите с думите: „Вие сте бъдещето на тази държава, вие сте хората, които ще поемат щафетата от нас“.

Наградените студенти, в областта на хуманитарни, стопански, социални, природни и правни науки, математика и информатика, технически, аграрни науки и др., успя да поздрави и доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, която пристигна по-късно, заради тържествената церемония по случай 70 години НАТФИЗ в Народния театър. 

На всички отличени и наградени млади колеги и наши последователи - ЧЕСТИТО! 

 

С най-добри пожелания за Коледните и Новогодишни празници!

ВОН-КНСБ

image3

image4

image2

Share