Main menu

Председателят на ВОН-КНСБ се включи в Летния университет на НПСС в Албена

29 август 2016

Над 400 студенти от 25 университета от страната се включиха в поредното издание на Летен университет. Събитието бе организирано във ваканционно селище Албена от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Откриването на проекта се състоя на 23 август, а закриването се отбеляза с тържествена церемония и награди за първенците в съответните спортове в амфитеатралната зала от 21:00 часа на 28 август 2016 г. Спортните игри преминаха под патронажа на Красен Кралев, Министър на младежта и спорта на Република България. Сред официалните гости бяха Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ – КНСБ,   Андрей Новаков – евродепутат, депутатите Георг Георгиев и Даниела Панайотова, Антоний Швинд – Представител на „Център за оценка качеството на образованието на Руска Федерация”, проф. Пенчо Гешев от НСА, проф. Любен Тотев – Ректор на МГУ и Председател на Съвета на ректорите, кмета на Варна, общественици, представители на партниращи организации, на бизнеса и бивши лидери на организацията.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева връчи наградите за жени и мъже в категория „плажен волейбол” на младите колеги, заели първо, второ и трето място. Специалните поздрави бяха за първенците – студентките от МУ-Плевен и студентите от Великотърновския университет.

Ръководството на НПСС изненада доц. Вълчева със специален музикален поздрав, цветя, подарък – символ на мъдростта и целеустремеността, както и топли думи по повод нейната годишнина, която тя отбеляза на 30 юли 2016 г.: „Благодарим Ви, доц. Вълчева за това, че през годините на нашето партньорство винаги сте като майка закрилница за студентите на България ...”, сподели Яна Вангелова, председател на НПСС.

01
02
03
04
05
Share