Main menu

Поздрав от НБС-ВОН и КНСБ по случай 1 май 

Председателят на ВОН-КНСБ - доц. д-р инж. Лиляна Вълчева: Честит празник, скъпи колеги, приятели - членове и съмишленици на Национален синдикат ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА!

Това е нашия месец май и започва с първи май - ден на труда и на международната солидарност!За повече права и справедливи заплати за всички българи! - призова и лидерът на КНСБ Пламен Димитров по повод празника на труда и международната работническа солидарност 1 май в специално обръщение:

"На тази дата в цяла Европа, в целия свят, хора излизат по площади и улици, за да кажат силно и гласно - първи май и труда са основата на човешкото достойнство, те са целостта на личността за всеки един човек, те са постаментът, на който стои цялата цивилизация.

Защото трудът не е само заплата. Работещите не са само колелца в голямата корпоративна машина.

Те са майки и бащи, които сбъдват мечтите си за своите деца.

Те взимат извънредна смяна в завода, за да помогнат на своя колега.

Те работят, за да спестяват за достойни старини.

Всяка сутрин стават рано и остават до късно, за да са сигурни, че са свършили достойно своята работа.

Тези хора са солта на България и ние в КНСБ никога няма да спрем да се борим за тяхното достойнство.

Нека всички работещи разберем, че сме по-силни заедно, отколкото когато сме разделени. Само, когато сме заедно, изкачваме тези върхове, които не можем да извървим сами. И точно това честваме на Първи май – денят на солидарността.

Докато сме заедно, съм оптимист за България – знам, че тя няма стане процъфтяваща за ден, година или десетилетие. Но заедно ще я построим и ще оставим една цветуща градина на своите деца. Знам, че и вие вярвате в това, затова нека го направим заедно.

На моите братя и сестри, синдикалисти ще кажа: Продължавайте да защитавате Човека. Онзи, които произвежда благата. Той е бил и винаги ще бъде сърцето на нашата организация. Слушайте това, което говорят трудовите хора на България. Споделяйте техните каузи и се борете за тях.

Защото братството е именно това – да споделяш еднакви каузи, да се бориш, да падаш и да вдигаш този до теб, когато си мисли, че няма кой да му подаде ръка.

Аз вярвам в тази кауза. Знам, че вярвате и вие. Защото вие сте мои братя и сестри."

В Деня на труда – 1 май, КНСБ заложи на знанието на най-чувствителната за хората тема - трудовите права. Импровизирана приемна отвори врати пред столичния Национален дворец на културата. Тя бе открита лично от президента на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна с граждани в празничния ден.

Само за няколко часа през нея минаха над 150 души. Те получиха разяснения за своите права като работници и служители от експертите на КНСБ, а най-малките получиха подаръци.

Част от екипа на юристите в областта на трудовото право беше и изпълнителния секретар на ВОН-КНСБ д-р Мария Чочова.

image1
Share